Wouter Vandenhaute (1962), bestuurder van mediaholding De Vijver.
Volledig scherm
Wouter Vandenhaute (1962), bestuurder van mediaholding De Vijver. © Jan Aelberts

D-day voor overname Anderlecht: Vandenhaute komt op de proppen met nieuw bod - Raad van Bestuur beslist straks op geheime locatie

AnderlechtDeze middag om 12.30 uur blazen de hoofdaandeelhouders van RSC Anderlecht verzamelen voor misschien wel de belangrijkste Raad van Bestuur in de geschiedenis van club. Op die bijeenkomst wordt immers beslist wie de club in handen krijgt. 

100 reacties

  • Pierre Jacobs

    6 jaar geleden
    Die 0.4 m winst is dat voor of na uitbetaling van dividenden ? Of is dat de over te dragen winst? ttz als iedereen zijn deel gekregen heeft.
  • Ivan Smissen

    6 jaar geleden
    Als Wouter RSCA in handen krijgt, verhuist hij de club waarschijnlijk naar Knokke. Kijk maar eens hoe hij de finale van de Ronde zomaar verhuisd heeft...
  • Peter Berg

    6 jaar geleden
    Belgische overnemers...die hebben geen geld om ploeg Europees terug "gemiddeld" te maken.
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Ik begrijp al die heisa niet. Het was zelfs het hoofdpunt van het VTM-nieuws van 13 uur. Er worden zoveel bedrijven overgenomen. Toen OHL een nieuwe eigenaar kreeg werd daar veel minder over gesproken.
  • Patrick Brusseel

    6 jaar geleden
    Mr Fonteyn, een club overnemen betekent ook het verleden overnemen dus ook de nog bestaande schulden (volgens De Tijd zo een 40 M). Vorig boekjaar meer dan 100 M omzet en toch maar 0,4 M winst. Het is pas het derde opeenvolgende jaar dat er een beetje winst gemaakt werd, daarvoor altijd verlies. Dat telt mee in de waardebepaling hoor. Spijtig genoeg zitten bijna alle clubs in Belgie in hetzelfde schuitje.