Meisje vraagt om dekentje en voedsel in emotionele brief aan Kerstman

De 7-jarige Crystal vroeg geen speelgoed of snoepgoed aan de Kerstman dit jaar. Zij had liever een dekentje gewild en wat voedsel. “Want thuis heb ik maar één dekentje en dat is niet warm genoeg”, klinkt het.

tica

Juffrouw Ruth Espiricueta uit Texas leerde haar leerlingen, waaronder Crystal, dat er een verschil bestaat tussen ‘graag hebben’ en ‘nodig hebben’. Daarna mochten de kinderen een verlanglijstje opstellen voor de Kerstman, met twee wensen en één noodzaak. Bij Crystal werden het echter twee noodzakelijke dingen en één wens.

“Liefste Kerstman, dit jaar ben ik echt heel braaf geweest. Graag had ik dan ook een bal gekregen om mee te spelen. Een dekentje om me warm te houden en wat voedsel kan ik ook gebruiken”, klonk het. Juf Ruth was stomverbaasd toen ze Crystals brief las. “Ik vroeg waarom ze een deken nodig had en ze zei dat ze thuis maar eentje had. En toen ik haar vroeg waarom ze voedsel had gevraagd aan de Kerstman, zei ze dat ze thuis niet altijd eten heeft.”

Juf Ruth vond de hele situatie hartverscheurend en deelde de brief op sociale media. Daarna stroomden honderden donaties binnen om de kleine Crystal te helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer