© Guy Puttemans, AP

Geen tweede IKEA, De Wever reageert: “Betreur dat plannen sneuvelen vlak voor eindmeet”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert dinsdag in naam van het stadsbestuur ontgoocheld op de beslissing van IKEA om de plannen voor een groot woonwarenhuis op de Havana-site te schrappen. “We betreuren natuurlijk dat deze beloftevolle plannen sneuvelen vlak voor de eindmeet”, laat De Wever weten. IKEA zou volgens de burgemeester wel op zoek zijn naar een kleinere locatie dichter bij de stad.

De stad Antwerpen heeft volgens De Wever samen met de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de voorbije jaren “veel tijd en energie geïnvesteerd in het faciliteren van de komst van een grote winkelketen op de Havana-site”. Er werd onder meer gewerkt aan een parkeergebouw dat gedeeltelijk voor IKEA-klanten bestemd was en de nieuwe tramlijn langs de Noorderlaan krijgt er zijn keerlus. Bovendien, stelt hij, was IKEA zélf al jarenlang vragende partij om op die locatie een grote investering te doen. Dat er door een nieuwe bedrijfsstrategie nu alsnog een einde komt aan het project, nog voor het goed en wel begonnen was, betreurt het stadsbestuur.

© AFP

Nieuw verkooppunt?

“Het topmanagement van IKEA heeft ons wel verzekerd dat deze beslissing niet het einde betekent van hun investeringsplannen in Antwerpen”, vervolgt De Wever. “IKEA benadrukt de nood aan een nieuw verkooppunt in Antwerpen als aanvulling op de winkel in Wilrijk en zoekt naar een kleinere locatie dichter bij de stad. We hopen dat dit een nieuw begin is, een nieuwe stap naar een investering die duurzame jobs met zich meebrengt in een gedeelte van de stad met een hogere werkloosheid.”

LEES OOK. Ikea komt niet naar Havana-site Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER