Voortvluchtige verdachte van dodelijke steekpartij in Brugge is opgepakt in Amsterdam

De verdachte van de dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge, Steven V.G., verdween eerder spoorloos ondanks onder elektronisch toezicht te staan.

De raadkamer had de Leuvenaar en zijn voortvluchtige kompaan Suleyman B., van Tsjetsjeense origine, naar de correctionele rechtbank verwezen voor doodslag.

Zes messteken

Vrijdag 30 mei 2014 rond 05.00 uur ‘s ochtends kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen op de Markt in Brugge. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Verdachte Steven V.G. gaf zich een dag later aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, vluchtte weg en is nog steeds voortvluchtig.

Jean-Marie de Meester, de advocaat van V.G. noemde de verdwijning van zijn cliënt ‘erg vervelend’. “Niet alleen omdat we zelf op dat elektronisch toezicht hadden aangestuurd, maar ook omdat wij tijdens het nakende strafproces de vrijspraak zullen vragen. Ik heb er geen enkel vermoeden van waar hij uithangt.”

In de loop van het onderzoek werd Steven V.G. in totaal al vier keer onder voorwaarden vrijgelaten. Telkens werd hij weer aangehouden na een schending van zijn voorwaarden. Sinds eind oktober stond hij onder elektronisch toezicht. “Een drietal weken geleden viel het signaal van zijn enkelband als eens voor vijftien minuten weg”, klonk het nog bij de Meester. “Dat was toen een slordigheid. Hij ging iets te ver de tuin in om een sigaret te roken. Maar sinds eind november is het signaal volledig verbroken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER