Donald Tusk
Volledig scherm
Donald Tusk

Lanceert EU allereerste strafprocedure tegen Polen?

Doet ze het of doet ze het niet? Zal de Europese Commissie morgen artikel 7 van het Europees verdrag activeren en Polen formeel tot de orde roepen voor de controversiële hervormingen van het Poolse gerecht? "Ik ben ervan overtuigd dat het uur van de waarheid dichterbij komt voor Polen", klinkt het vandaag in de gebouwen van de Commissie.

27 reacties

  • Dirk Robberechts

    6 jaar geleden
    En Spanje ? Marianne Thyssen zegt op vrtnws : "Maar in Spanje wordt de grondwet gerespecteerd en ook het principe van de scheiding der machten". Als ze dit nog 100 keer herhaald, zal ze het misschien als eerste zelf geloven. De Spaanse rechters zijn NIET onpartijdig, Marianne.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Dan is de EU Polen kwijt .En misschien ook nog anderen.Het begin van het einde van de EU ?
  • luc Vanessa

    6 jaar geleden
    er zijn geen politieke gevangenen in spanje , alleen misdadigers die de grondwet hebben verkracht !!!!!
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Als ze daarvoor Polen aanpakken, dan moeten ze zeker ook Spanje aanpakken. Wat een schijnheilig troepje daar, in die Europese Commissie!
  • Abdelmalik Malik

    6 jaar geleden
    @jonathan wouters,reden dat er geen aanslagen zijn in landen als polen of hongarije is omdat extreem rechts daar al aan de macht Is en zoals je al weet extremisten vallen elkaar niet aan,dat Is niet hun doel vandaar dat ze meer landen viseren als belgie,Frankrijk,england,....