© BELGA

Dochter Bende-slachtoffer: “We kregen dreigbrief van advocaat Vermassen”

Nathalie Palsterman, die in 1985 haar vader verloor bij de Bende van Nijvel- aanslag op de Delhaize in Aalst, begrijpt niet waarom advocaat Jef Vermassen de lange anonieme brief met details over de Bende zo lang liet liggen. Toen Palsterman stiekem een foto van die brief nam, werd Vermassen woest en bedreigde hij de familie, zegt ze in een interview met het weekblad Knack. Advocaat Vermassen is op zijn zachtst gezegd ontgoocheld.”Ik heb die mensen gratis bijgestaan. En dan krijg je dit”, zegt hij.

blg, tg

In de zaak van de Bende van Nijvel haalt de familie Palsterman, die eerder een crowdfunding opstartte om geld te vinden voor een van het gerecht onafhankelijke onderzoeksgroep, uit naar hun voormalige advocaat Jef Vermassen. Dat meldt de website van Knack. “We kregen een regelrechte dreigbrief van Vermassen. We mochten absoluut niets doen met de informatie uit een anonieme brief”, zegt Nathalie Palsterman.

Diederik Palsterman en zijn vader Jan waren op 9 november 1985 in de Delhaize van Aalst tijdens de overval door de Bende van Nijvel. De vader werd neergeschoten en was één van de acht dodelijke slachtoffers. Advocaat Vermassen trad in het verleden op voor Diederik en zijn zus Nathalie, maar tegenwoordig worden ze vertegenwoordigd door advocaat Walter Van Steenbrugge.

© Photo News

“De familie Palsterman begrijpt vooral niet waarom advocaat Vermassen volgens hen niets deed met een lange anonieme brief die hij kreeg, met allerlei gedetailleerde informatie over het onderzoek en met foto’s van enkele leden van de Bende”, schrijft Knack. “Er stond letterlijk in de brief dat bepaalde leden van de Bende al geruime tijd bekend waren bij de onderzoekscel in Charleroi. Hun foto’s zaten in het dossier. Het onderzoek was tot op het bot gemanipuleerd, zowel in Charleroi als indertijd in Dendermonde. (..) We mochten de brief even inkijken, maar Vermassen wilde ons geen kopie geven”, zegt Nathalie Palsterman.

Toen de familie Palsterman stiekem een foto nam van de brief, kwam het tot een breuk met Vermassen.

“We kregen een regelrechte dreigbrief van Vermassen. We mochten absoluut niets doen met de informatie uit de anonieme brief en we moesten dat fotootje vernietigen”, zegt Palsterman.

Vermassen reageert

“Ik voel me bedrogen na alles wat ik voor hen heb gedaan. Blijkbaar zijn ze vergeten dat dankzij mij het onderzoek een nieuw elan kreeg en dat ik hen gratis heb bijgestaan als hun raadsman”, reageert Jef Vermassen aan Het Nieuwsblad.

Vermassen is duidelijk ontgoocheld: “Ze zijn als lafaards gevlucht en hebben een andere advocaat genomen. Ze zijn blijkbaar vergeten dat ik hen gratis heb bijgestaan.”

Over die bewuste brief zegt Vermassen: “Het bevat delicate informatie. In overleg met mijn stafhouder mocht ik die niet vrijgeven en kon ik hen daar geen kopie van overhandigen. Tijdens een bezoek, toen ik even uit mijn kantoor was, hebben ze achter mijn rug toch een foto van de brief gemaakt. David Van den Steen was daar bij. Hij was kwaad en heeft me op de hoogte gebracht van het voorval. Toen ze vernamen dat ik dat niet kon appreciëren, zijn ze niet meer geweest en heb ik ze niet meer gehoord. Tot ik dit nu zie. Stank voor dank.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer