Burgemeester Philippe Close wordt lijsttrekker van PS in Stad Brussel

Philippe Close © Belga Image

Brussels burgemeester Philippe Close zal de lijst van de Parti Socialiste trekken in de Stad Brussel voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. De Algemene Vergadering van de PS maakte dinsdag de eerste 5 plaatsen op de verkiezingslijst bekend.

Die lijst wordt dus getrokken door de huidige burgemeester Philippe Close, gevolgd door de schepenen Faouzia Hariche (Openbaar Onderwijs, Jeugd, het Jonge Kind en Personeel), Mohamed Ouriaghli (Huisvesting, Informatica, Gelijke Kansen en Internationale Solidariteit), Karine Lalieux (Cultuur, Tourisme, Grote Evenementen en Openbare Netheid) en de voorzitter van het OCMW van Brussel, Ahmed El Ktibi.

Er werd nu al beslist om de zesde plaats op de lijst voor te behouden voor een Nederlandstalige progressieve vrouw. Het vervolg van de lijst wordt tegen Pasen bekendgemaakt. ‘De namen die verschijnen op de 5 eerste plaatsen op de lijst waren een evidente keuze’, zegt burgemeester Close. ‘Hun mooie resultaten en het enthousiasme waarmee ze reeds enkele jaren de Brusselaars dienen, waren bepalende factoren voor de militanten. Ik ben fier om deze lijst te mogen trekken.’

Partner Content