Vaasje uit rommeldoos in garage blijkt 20.000 euro waard

© Rijker dan je denkt

© vtm

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

20.000 euro, zo veel is het kleine Russische vaasje waard dat Kristel vond in de garage van haar mama. De – voorlopig – grootste vondst uit dit seizoen van ‘Rijker Dan Je Denkt?’, zo bleek gisteravond.

bpr

“Mijn mama houdt van rommelmarkten”, zegt Kristel uit Kampenhout. “In eigen land of op reis, in het buitenland, altijd komt ze wel met iets naar huis. En na verloop van tijd is die berg erg gegroeid. Tien jaar geleden zijn mijn ouders wel verhuisd, maar ze hebben die dozen opnieuw meegenomen en opgestapeld. (lacht) Maar nu vonden we het hoog tijd om eens grote kuis te ­houden.”

Sommige spullen werden meteen geklasseerd als ‘rommel’ en weggegooid. En bijna onderging het vaasje hetzelfde lot, tot Kristels zoon de camera van zijn nieuwe smartphone wou testen en inzoomde op enkele Russische stempels op het voetje. “Wat is dat?, dachten we. Ik ging googelen en ontdekte dat zulke vaasjes al gauw 100 of 200 euro waard zijn. Een uitzondering zelfs 1.000 euro. Dat vonden we genoeg voor een schatting bij Rijker Dan Je Denkt?

Die 100 of zelfs 1.000 euro die in het achterhoofd bleef spelen, tikte ineens aan tot 20.000 euro. Dat bleek in de aflevering gisteravond. “Het vaasje komt uit Sint-Petersburg, en de maker ervan overleed in 1908. Het stamt dus nog uit de periode van de tsaren. Mama zei aanvankelijk dat ze het wou verkopen en het geld aan haar kleinkinderen zou geven, en daar houdt ze nu aan vast. Die krijgen dus een mooie cent op hun spaarrekening. En onze papa is formeel: Niets uit de garage wordt nog zomaar weggegooid”, besluit Kristel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen