De Kamercommissie Financiën boog zich gisteren vijftien uur lang over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) uitwerkte.
Volledig scherm
De Kamercommissie Financiën boog zich gisteren vijftien uur lang over de hervorming van de vennootschapsbelasting die minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) uitwerkte. © Photo News

Wantrouwen troef bij afronding Zomerakkoord: meerderheid op de rem voor eigen effectentaks

De bevoegde Kamercommissies hebben de bespreking afgerond van het hervorming van de vennootschapsbelasting en van de maatregel die occasioneel onbelast bijklussen mogelijk maakt. Maar de oppositie heeft een tweede lezing gevraagd, wat de definitieve goedkeuring uitstelt, wellicht naar volgend jaar. "Proceduretrucs", luidt het bij de meerderheid. Meerderheidspartij MR vroeg dan weer een tweede lezing voor de effectentaks. "Surrealisme", zegt de oppositie. 

53 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    In het verdraaien zijn de SPAer toch sterk er zal wel gestaan hebben dat ik over drie maanden met pensioen zou gaan Tommeke.Verlofdagen opnemen Tommeke nooit van gehoord.En vrijheid geen probleem op het bedrijf behalve dat ik niet elk kwartier op dit forum uw onzin kon lezen en reageren.En dat kan ik nu wel.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Sommigen hebben op het werk wat meer ''vrijheid" Jokke . ( men noemt dat zelfstandige en het gaat goed , zeer goed ) jij was zogezegd 3 maanden geleden al met pensioen en nu zou het uw laatste week werken . Wel altijd hetzelfde liegen hé. Nooit meer nva.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Tommeke dat is dan het probleem van MR hun minister van pensioen die zijn werk niet goed gedaan heeft.Of is het Bart DW zijn schuld ook nog.Gij moet toch wel de ergst verzuurde mens zijn die er op dit forum zit.Als ik van u was ging ik werk zoeken zodat ge nog iets betekend voor de maatschappij.Want zo elke kwartier uw frustraties uiten is slecht voor uw hart.Gewoon werk gaan zoeken Tom ge gaat u veel beter voelen in plaats te hangmatten.Nooit of nooit SPA of Groen.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Zelfs de Mr ( = meerderheidspartij) vraagt een herlezing jokke , met deze" huidige" nva regering beste. Je probeert als nva papegaai de boel te belazeren en zelfs uw einde van uw zin is na aperij . Nooit meer nva.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Ze waren de beste leerlingen van klas zij Elio Tom Faes maar de week na die woorden kwam België op de strafbank terecht zijn woorden alles kaat tok koet waren grove leugens.Nooit of nooit groen of spa.