© BELGA

Onderzoek naar verdwenen post: postbode ontslagen

De politie voert een onderzoek naar diefstal van post, brieven en kleine pakketjes. Een postbode in de wijk Pulhof in Berchem werd ondertussen de laan uitgestuurd door bpost.

sare

Postbedrijf bpost kreeg de vorige week verschillende klachten van bewoners uit de omgeving van de wijk Pulhof. Zij meldden dat ze bepaalde brieven en zendingen niet hadden aangekregen. Ook bedrijven die pakketjes hadden verzonden, meldden dat hun zendingen nooit aangekomen waren bij de bestemmeling.

“We hebben die klachten bijzonder ernstig genomen en hebben ze onderzocht”, benadrukt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van bpost. “Op de specifieke ronde was een nieuwe postbode aan het werk. De man werd meteen van de ronde gehaald en, ­omdat er een vermoeden van kwaad opzet is, werd de politie ingeschakeld.” Ondertussen werd de verdachte postbode ontslagen. “Een ervaren collega nam sinds vorige donderdag zijn ronde over, nu zijn er geen problemen meer”, aldus Van Speybroeck.

De politie bevestigt dat er recent een onderzoek naar diefstal gestart werd en dat een verdachte in beeld is. De man werd nog niet ondervraagd.

In de buurt deed het bericht de ronde dat ook twee volle postzakken gestolen werden. Om tijdens hun ronde niet alles mee te zeulen, hebben postbodes vaak afspraken met lokale middenstanders – in dit geval een immobi­liënkantoor op de hoek van Niellonstraat en de Grote Steenweg – om hun zakken veilig weg te zetten. “De zakken werden vorige week op een verkeerde plaats gezet, maar werden nadien terug opgehaald”, zegt Van Speybroeck. “Er zijn geen aanwijzingen van diefstal door een andere persoon.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER