Uscko en baasje Jeffrey Rienckens.
Volledig scherm
Uscko en baasje Jeffrey Rienckens. © Mine Dalemans

Vandaag valt verdict voor bijtende Uscko: deskundigenverslag lijkt positief uit te draaien

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans heeft gisteren onderzocht of de Mechelse herder Uscko die twaalf kinderen beet, moet worden afgemaakt. Hij ging onder andere met de hond wandelen en keek hoe hij reageerde op mensen en andere dieren. 

124 reacties

  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    Slachtoffers ? Een vader van een van de kinderen heeft het anders heel goed verwoord. Kinderen moeten dringend leren omgaan met honden. Wild gedrag lokt wild gedrag uit. Dit was nog een brave loebas. Veel honden zouden anders reageren wanneer ze belaagd worden met steentjes !
  • wendy verbraeken

    6 jaar geleden
    Maar das wel de fout van de school want die moeten onze kinderen beschermen . Er zij altijd 2 kanten ..spijtig genoeg kan de hond niet spreken dus afmaken maar ... ik vond zeer erg voor de kindjes en hun ouders ... veel beterschap voor hun
  • Jean Pierre Huybrechts

    6 jaar geleden
    Ik wil uscko een nieuw gelukkig leven schenken
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Zozo Bart Boenen... er met 20 opvliegen, met steentjes gooien, aan zijn staart trekken (door betrokkenen toegegeven)... en in heel veel andere gevallen blaffen ok janken naar de hond, tegen de omheining schoppen, potlood of 17 nietjes in het oor (ook bekend geval)... jaja allemaal 100% onschuldig.
  • Norbert Daelman

    6 jaar geleden
    Spijtig voor de kinderen en ik deel hun leed, maar de reactie van de hond is misschien een gevolg van het gedrag van de kinderen waar hij is tussen beland, een hond die panikeert kan je niet beoordelen alsof het zijn gewoon gedrag is, deze hond is nog jong en zal zich heel vlug aanpassen en leren wat zijn baasje wil, geen enkele hond is dom. Hoop op een gunstige afloop voor alle betrokkenen.