© Photo News

Vandaag kennen we overnemer van Anderlecht: duikt Vandenhaute toch nog op of klinkt er verrassende naam?

Vandaag weten we wie Anderlecht koopt. Opvallend: het waren de kinderen van Ghelamcobaas Paul Gheysens die een bod neerlegden. Ze deden dat zonder Wouter Vandenhaute, want de tandem Gheysens - Vandenhaute is niet meer. Stapte de Woestijvis-baas dan in een andere alliantie? Niemand sluit uit dat er nog een verrassing in dit dossier opduikt.

DAVID VAN DEN BROECK,JÜRGEN GERIL

In alle gelederen heerste gisteren stress bij Anderlecht. Voor de kandidaat-overnemers was het de laatste dag om hun bod en sportieve plan in te dienen bij operationeel directeur Jo Van Biesbroeck, die controleert of de aanbiedingen wettelijk in orde zijn.

Omdat er intern veel tegenkanting is tegen Ghelamcobaas Paul Gheysens, veranderde die het geweer van schouder. Hij liet zijn kinderen Michael (35), Simon (34) en Marie-Julie (23) het bod op Anderlecht plaatsen. Zo hoopt hij meer kans te maken op de aandelen - en ook om het Eurostadion te bouwen - en kan hij de sterke man blijven bij Antwerp.

Tegelijkertijd nam Gheysens afstand van Wouter Vandenhaute. Eerst vormden die nochtans een tandem, want de Woestijnvisbaas moest een goeie communicatiestrategie uitwerken om Gheysens aanvaardbaar te maken als koper van Anderlecht en dat werkte niet. Integendeel, nadat zijn interesse (bewust?) was uitgelekt, kreeg Gheysens veel modder over zich heen.

© Photo News

Drie weken geleden waren er al signalen dat er barsten waren in het huwelijk Gheysens - Vandenhaute, maar nu blijkt het effectief voorbij. De businessman schakelde dan maar Luciano D’Onofrio in om met paars-wit te onderhandelen. Dat is niet alleen zijn sportief directeur bij Antwerp, maar ook een vriend van Roger Vanden Stock.

Of dat zal volstaan om Gheysens zijn kinderen aan de macht te helpen bij paars-wit, is twijfelachtig. Bovendien lijkt de rol van Vandenhaute nog niet helemaal uitgespeeld. Tot zondag rekende hij erop dat hij “zijn jongensdroom” om Anderlecht te kopen, nog kon waarmaken. Nochtans wist Vandenhaute toen al dat zijn band met Gheysens gebroken was.

Juridische procedure

Verschillende bronnen sluiten niet uit dat er nog een verrassing aankomt. De clan-Gheysens is de enige die zijn bod op Anderlecht publiekelijk bevestigde, maar mogelijk stapte Vandenhaute nog in een andere alliantie - of duikt straks een verrassende naam op.

Een van de namen die in dat verband circuleert, is die van Jan Peeters, de voormalige rechterhand van Marc Coucke bij Omega Pharma. Hij is een groot supporter van Anderlecht en droomt al jaren van een voetbalclub. Daarnaast is Peeters een kennis van Anderlechtaandeelhouder Michael Verschueren en kan hij investeerders rondom hem verzamelen. Peeters zelf deed het gisteren af als ongegronde info.

Eens de beslissing is gevallen, volgt er nog een gecompliceerde juridische procedure die de hele verkoop moet finaliseren. Zeker als de investeerder al in een andere club aandelen zou hebben.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL