© rr

Antwerp haalt beste speler van Africa Cup 2013

Antwerp is zich fel aan het roeren op de transfermarkt. De club bereikte een akkoord met Jonathan Pitroipa (rechts op de foto). Het is alleen nog wachten op de medische tests om de deal officieel te maken, maar de speler poseerde al wel op de nieuwe Tribune 1 van de Bosuil aan de zijde van bestuurder Yorik Torreele.

gegy

Pitroipa kan een contract tekenen tot het einde van het seizoen met een optie op een extra jaar. De 31-jarige Burkinese rechterflankaanvaller werd op de Africa Cup in 2013 - toen Burkina Faso met Paul Put als bondscoach de finale speelde - verkozen tot speler van het tornooi. Hij speelde in zijn carrière onder andere voor Freiburg, Hamburg en Rennes. De laatste jaren was hij aan de slag in de Emiraten bij Al-Jazira en Al-Nasr. Pitroipa heeft al sinds eind vorig seizoen geen wedstrijd meer gespeeld, daarom wacht Antwerp de medische tests af om de deal af te ronden.

Eerder raakte ook al bekend dat Antwerp een persoonlijk akkoord heeft met Romain Habran, een rechterflankspeler van PSG. Die deal moet wel nog worden afgerond op clubniveau.