Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken. © Photo News

Francken: "Eerst onderzoeken of Soedanezen echt gefolterd zijn"

Vluchtelingen"Als er bewijzen zijn dat gerepatrieerde Soedanezen gefolterd zijn, zal er niemand meer teruggestuurd worden. Maar dat moet eerst onderzocht worden." Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken na getuigenissen van gerepatrieerde Soedanezen in onze krant die in september in ons land werden opgepakt.

183 reacties

  • Philip Smits

    6 jaar geleden
    De getuigenissen zijn geloofwaardiger dan een politieker die zijn job doet. Deze man doet waarvoor hij betaald word. Maar dit zijn de linkse dweilen niet gewoon.
  • Sam Bosmans

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk heeft die zijn mensensmokkelaars veraden en heeft die eens goe op zen bakkes gehad . Niks van aantrekken Theo doe zo verder mijn stem heb je
  • Werner Van den brouck

    6 jaar geleden
    Ik zou zeggen als het waar is moeten we er meer terugsturen. Ze zullen dan wel ons land vermijden...
  • Staf Van de Walle

    6 jaar geleden
    Op den duur kan je niet anders dan op NVA stemmen, blijkbaar de enige partij die met beleid bezig is, de rest zit als konijnen voor de NVA lichtbak, niet wijs !
  • JEAN-PIERRE VLIETINCK

    6 jaar geleden
    Was de heer De Gucht getuige van die folteringen misschien,daar hij met zoveel zekerheid de heer Francken kan beschuldigen, ik dacht dat men onschuldig is tot het tegendeel bewezen is,of vergis ik mij?