Bizar tafereel op de trein: “Als de treinbezetting hoog is, is bagagerek nabij”

© Stijn De Smeytere

Of de man op het bagagerek van deze trein nu een dutje deed, zich niet goed voelde en even moest gaan liggen, of simpelweg een grap uithaalde is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is de reactie van de NMBS: “Wat de omstandigheden ook zijn, zoiets kan niet.”

nkdr

Het moet wel heel druk geweest zijn op deze trein dat een man tot op het bagagerek klom. Toen de foto vanochtend op Twitter gedeeld werd, werd er al snel geopperd dat het leek of de man zich niet goed voelde, maar dat kan Bart Crols, de woordvoerder van de NMBS, zich moeilijk inbeelden.

“Je komt echt niet zo makkelijk op dat bagagerek terecht, en al helemaal niet als je je niet goed voelt”, reageert die. Het is ook absoluut niet de bedoeling dat iemand op het bagagerek gaat liggen. “Ik weet zelfs niet of dat zou houden. Ik vermoed van wel, maar het is daar uiteraard niet voor gemaakt. Stel dat het valt en de mensen onder het rek raken gewond...”

Of de man een boete zou kunnen krijgen voor zijn bijzondere plaatskeuze? “Ik weet niet of dit in de vervoersvoorwaarden staat, maar iedereen met een beetje gezond verstand weet dat dat geen goed idee is. De treinbegeleider zal wel sowieso vragen om naar beneden te komen. Wat de omstandigheden ook zijn, zoiets kan niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen