© Photo News

Opvallend uitgeruste Djokovic alweer naar halve finale op US Open

Novak Djokovic plaatste zich dinsdag vlot voor de halve finales van de US Open. Zijn Franse tegenstander Jo-Wilfried Tsonga (ATP 11) gooide door een knieblessure de handdoek bij een 6-3, 6-2 achterstand. Djokovic stootte zo voor het tiende jaar op rij door tot de laatste vier in New York.

De Amerikaan Jimmy Connors heeft met twaalf opeenvolgende halve finales op de US Open (tussen 1974 en 1985) het record in handen.

Djokovic won het laatste grandslamtoernooi van het jaar al twee keer, in 2011 en 2015. Vier keer eindigde hij als runner-up (in 2007, 2010, 2012 en 2013). Om zich voor de zevende keer voor de finale te plaatsen, moet ‘Nole’ voorbij de Fransman Gael Monfils (ATP 12). Die kon in de twaalf vorige ontmoetingen met de nummer 1 van de wereld nog nooit winnen. Toch verwacht Djokovic een moeilijke wedstrijd, zo vertelde hij na zijn zege tegen Tsonga.

“Gael heeft nog geen enkele set verloren voor de halve finales. Dat zegt veel over het niveau dat hij hier haalt. Op hardcourt heb ik hem nooit beter zien spelen”, stelde Djokovic, die zijn volgende opponent uitgebreid loofde. “Ik hou ervan Gael bezig te zien. Hij is zeker een van de spelers voor wie ik een ticketje zou kopen om hem in actie te zien. Hij heeft veel charisma, speelt met een glimlach op het gezicht. Hij houdt van tennis en het leven. Daarom hebben zoveel mensen hem ook graag.”

Djokovic is na de opgave van Tsonga alvast uitgerust: hij moest nog maar twee volledige wedstrijden afwerken (in de eerste en de vierde ronde) waardoor hij nog maar zes uur op de baan stond in vijf wedstrijden...

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer