© Morley for kids

Zo stuur je de kleintjes naar school in hippe Belgische kindermode

De actie #ikkoopbelgisch van het Flanders Fashion Institute is van start gegaan. Op hun website vind je nu een lange lijst met Belgische modemerken terug en daartussen zitten ook heel wat merken die zich op kinderen focussen. Nu het nieuwe schooljaar dat van start is gegaan, kijken we even welke trends momenteel hip zijn bij de allerjongsten.

flb

Belgische mode floreert niet enkel als het gaat om kleding voor volwassenen, ook de kindermode doet het meer dan goed. Getuige daarvan is de lijst van liefst 84 merken die ons land rijk is en die je terug kunt vinden op ikkoopbelgisch. Om die in the picture te plaatsen, vroegen we aan twee experten ter zake wat nu de trends zijn in kindermode. We legden ons oor te luister bij Eva Devisch van het Mechelse Goldfish.be en Tom Cole van Wolf & Wolkje uit Antwerpen.

Een van de eerste zaken die opvallen, is het feit dat heel wat trends van bij de volwassenen overwaaien naar de kindermode. Zo zie je volgens Eva Devisch in de kindercollecties heel wat tartan of gekleurde ruitjes opduiken. "De ruit is terug in alle kleuren en formaten. Ideaal voor een terug naar school-look met een twist", meent Eva Devisch.

Beeld: Filou & Friends, Anne Kuris en Morley for Kids

Net zoals bij de jongeren blijven volgens Tom Cole de truien en accessoires met allerlei opschriften het bijzonder goed doen.

Beeld: Aai Aai, Bellerose en Oh My Kids

Tom Cole ziet in tegenstelling tot eerdere seizoenen ook opvallend veel sobere kleuren en zelfs hele outfits in zwart-wit. "Waar je twee jaar geleden nog raar van zou opkijken - want bij kinderkleertjes denk je automatisch aan veel kleur - is het nu een stijl die bij ons het vlotst over de toonbank gaat", vertelt hij. "De monochrome stijl heeft dan ook zo zijn voordelen, want je kan heel makkelijk verschillende merken mixen."

Beeld: Caroline Bosmans, CKS en Ine De Haes

Zowel Eva als Tom signaliseert dat de dierenprints het hoe dan ook goed blijven doen bij de kinderen. "Dit thema leeft altijd sterk in kinderkleding", zegt Eva.

Beeld: Anne Kuris, Fred & Ginger en JBC

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer