© EPA

België en Engeland willen Nederlander als nieuwe voorzitter van UEFA

Michael van Praag kan tijdens de voorzittersverkiezing bij de Europese voetbalbond UEFA rekenen op de stem van België en Engeland. De Belgische Voetbalbond schaart zich achter de kandidatuur van de Nederlander voor de komende voorzittersverkiezingen van de UEFA van 14 september aanstaande.

“Michael van Praag is al jaren een erg gerespecteerde Europese voetballeider”, verduidelijkt Belgisch voorzitter François De Keersmaecker. “Hij heeft de nodige ervaring, kennis en credibiliteit om UEFA met de nodige ethiek en dynamiek te leiden in deze tijden van snelle verandering in de voetbalwereld. Wij hebben in het verleden vaak en intensief samengewerkt en daar altijd een heel goed gevoel aan overgehouden.”

Ook de Engelse bond FA maakte woensdag bekend de voorzitter van de KNVB te steunen. “We kennen Michael van Praag goed en hebben de afgelopen jaren nauw met hem samengewerkt, vooral in ons gezamenlijke streven naar hervormingen bij de FIFA”, zei vicevoorzitter David Gill van de FA.

Van Praag neemt het tijdens de verkiezing op tegen Aleksander Ceferin, de voorzitter van de Sloveense bond. De Spanjaard Angel Maria Villar trok zich dinsdag terug. De preses van de Spaanse bond en langstzittende vicevoorzitter bij de UEFA kon op weinig steun rekenen vanuit Europa.

De 55 landen die bij de UEFA zijn aangesloten, kiezen volgende week woensdag in Athene een opvolger van de opgestapte Michel Platini.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer