Politie waarschuwt: geeft u een tablet als kerstcadeau? Pas op met het gebruik

© Shutterstock

Kerstmis staat voor de deur en wie weet ligt er een nieuwe tablet onder de boom. U moet echter goed opletten hoe u -en vooral uw kinderen- met het apparaat omgaan en welke programma’s zij installeren, waarschuwt de politie. Voor u het weet, heeft u namelijk een gepeperde rekening op de deurmat.

rrln

Na verschillende verhalen over slechte ervaringen met tabletgebruik, waarschuwt de politie nu in een podcast, aangezien de kerstperiode is aangebroken en de apparaten een populair geschenk zijn. Zorg ervoor dat uw persoonlijke gegevens beschermd blijven en dat de toegang tot bepaalde toepassingen afgeschermd blijft.

Het is ook belangrijk om in het oog te houden hoe u kinderen met het apparaat omgaan en welke programma’s zij installeren. Als voorbeeld geeft de politie een spel waarvoor u regelmatig extra zaken moet installeren om verder te kunnen spelen, die uiteindelijk toegang tot uw persoonlijke account verschaffen. Daardoor hebben de daders ook toegang tot uw kredietkaartgegevens, wat tot de nodige financiële ellende kan leiden.

Op een tablet met besturingssysteem Android kunt u verschillende gebruikers aanmaken. Zo zou een meer afgeschermd profiel voor uw kinderen kunnen maken, zodat ze niet zomaar alles kunnen downloaden en installeren. Dergelijke instellingen zijn er ook voor iPads.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen