Vijf miljoen Catalanen kiezen morgen een nieuwe president. Wordt het Puigdemont?
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf miljoen Catalanen kiezen morgen een nieuwe president. Wordt het Puigdemont? © Getty Images

Catalanen kiezen morgen nieuw parlement, maar het is lang niet zeker dat separatisten winnen

BUITENLANDDe Catalanen kiezen morgen een nieuw parlement. President Puigdemont deed vanuit België een laatste oproep om te gaan stemmen, maar een meerderheid voor de separatisten lijkt onhaalbaar. En een terugkeer van Puigdemont? “Wishful thinking”.

14 reacties

  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Stel dat Puigdemont wordt verkozen, hoe zal hij dan zijn mandaat kunnen uitoefenen? Van zodra hij immers een voet op Spaanse bodem zet, wordt de man aangehouden en in de gevangenis opgesloten.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    In wezen komt het dus op hetzelfde neer als het referendum maar ditmaal georganiseerd door Madrid, nu kan de Catalaanse burger zich uitspreken voor of tegen onafhankelijkheid want daar gaat het uiteindelijk over, waarom moest Madrid dan vrouwen en oude mensen laten aframmelen door de Guardia Civil, gooiden ze democratisch verkozen politici in de gevangenis en moesten anderen vluchten naar ons land? Ik vraag me trouwens af als de separatisten zouden winnen wat er dan gaat gebeuren?
  • Baziel Vervoort

    6 jaar geleden
    Mocht het toch zo blijken, zal Rajoy wel eventjes z'n stoottroepen inzetten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Uiteraard zullen de Catalaanse separatisten niet winnen in een door Spanje ingerichte verkiezing. Nogal wiedes. Op Euronews wordt de armoede in catalonie dagelijks in de verf gezet. Schrikbarend. De EU helpt duidelijk mee om de Spaanse overwinning aanvaardbaar te maken op wereldvlak
  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Rajoy heeft nochtans met het schandalige politieoptreden tijdens het Catalaans referendum vele Catalanen "overtuigd" om voor de separatisten te stemmen