Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Thinkstock

Wisseltruc met diamant van 2,5 miljoen mislukt in Antwerpen

Een Italiaans koppel is dinsdagmiddag gearresteerd toen het een wisseltruc wilde toepassen bij diamantfirma Blue Planet Diamond in de Antwerpse diamantwijk. Een 48-jarige Italiaan R.M., gespecialiseerd in expertise van diamanten, had zich aangediend bij de zaakvoerder.

7 reacties

  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Hij wilde controleren of de kwaliteit overeenstemde met het certificaat en dan ruiken ze onraad? Hoe gaat het er in godsnaam aan toe in die sector als je dat al niet meer mag controleren?
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Waarom is diamant zo duur ? Omdat sommige mensen allotrope koolstof kennelijk belangrijk vinden, alleen DAAROM. Ikke niet !
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Dit gebeurt meer dan je denkt en is een pleidooi voor het certificaat en een onafhankelijke controle bij aankoop/investering. Ter info: synthetische diamant is ook diamant, het verschil is enkel in een microscoop te zien. Hoewel het natuurlijk leuker is als het steentje duizenden jaren oud kan zijn.
  • Jan Dekoninck

    6 jaar geleden
    HohoHO Ga maar eens een diefstal bij je thuis aangeven met camerabeelden in de hand. Die gaan zo de vuilbak in . Maar goed Belgie heeft ondertussen toch wel een echt kastensysteem.....
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    Ja, je controleert een diamant ter waarde van twee miljoen euro. Vervolgens krijg je een andere diamant terug in de vorm van een driehoek, en dan maar hopen dat de diamantair geen argwaan krijgt. Dat zijn daar geen uilen hoor.