Vlaamse bouwgroep ontwerpt verplaatsbare miniwoningen: “65.000 euro per stuk”

© HBVL

De bouwgroep rond de Zonhovense houtskeletbouwer Martin Vandereyt gaat de komende jaren een paar miljoen investeren in een nieuw hoofdkantoor, twee nieuwe productiehallen en nieuwe machines. Daarmee zal ook het aanzicht van het bedrijf aan de Senator Alfons Jeurissenlaan duchtig veranderen. De Limburgse pionier in houtskelet innoveert ondertussen ook met ‘verplaatsbare’ miniwoningen.

dc

Houtskeletbouw mag dan bijna een ‘klassieke’ bouwmethode zijn, bij Vandereyt denken ze altijd wat verder na. Het bedrijf heeft als innovatie ook een aantal modellen van kwalitatieve miniwoningen ontwikkeld, met alles erop en eraan, en bijna energieneutraal.

De mini-woningen worden daarom begrijpelijk ‘maxxo’s’ genoemd. “Maxxo’s zijn modules tot 40 à 50 m². Ze kunnen gebruikt worden als opstapwoning voor uitvliegende kinderen, en later omgekeerd als kleinere woning voor de ouders. Ze zijn modulair opbouwbaar, zodat eventueel een sauna of poolhouse kan bijgebouwd worden”, legt Martin Vandereyt uit. “Maar je kan ze ook inzetten als extra kantoorruimte of als vakantiewoning.” Om die laatste reden heeft Vandereyt voor de Nederlandse markt een distributeur onder de arm genomen. “We mikken op 25 tot 50 van die Maxxo’s per jaar.” Prijskaartje per woning? Minimaal 65.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen