Een Duitse verpakking van de omstreden champagnesorbet.
Volledig scherm
Een Duitse verpakking van de omstreden champagnesorbet. © Aldi

Aldi mag van Europa toch champagne-ijs verkopen, ondanks protest van champagneboeren

Consumptie-ijs mag de benaming "champagnesorbet" dragen als het smaakt naar champagne. Dat is geen inbreuk op de beschermde oorsprongsbenaming, oordeelt het Europese Hof van Justitie vandaag. Het waren de Franse champagneboeren die de zaak aanhangig hadden gemaakt. 

4 reacties

  • censor

    6 jaar geleden
    Wel, dat is om de prijs van champagne hoog te houden...erwordt meer en meer "cava" gedronken, proef je het verschil ? champagne is vooral een dure naam...en champagne drinken is enkel voor ministers, die het toch niet moeten betalen, wij betalen dat.
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    K zou zeggen, laat dat aan de klanten over, oordelen of dat naar champagne smaakt...
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Geld, geld geld en nog eens geld. En tegen de vrienden kunnen opscheppen hoe vaak ze van de grond komen. Das alles wat tegenwoordig nog telt Viviane. Ikke en de rest kan stikken. Triestig niet?
  • VIVIANE bastenie

    6 jaar geleden
    wat is dat allemaal voor nonsens,de ene gunt het licht in de ogen niet aan de andere,mijn motto is leven en laten leven,tegenwoordig voor alles gaat men procederen en elkaar de duvel aan doen,wat een belabberde wereld is deze wereld geworden,maar met de huidige wereld leiders is dat niet moeilijk, er is geen zelf disipline meer,geen hoffelijkheid meer,kortom in wat voor een wereld leven wij ???