© Vier

’t Is gebeurd: de drie finalisten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zijn gekend

Filip Peeters en Xavier Taveirne nemen het in de halve finale op tegen Goedele Wachters. Wie deze aflevering overleeft, stoot door naar de finale en kan donderdag ‘De Slimste Mens ter Wereld’ worden.

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Dankzij haar acht succesvolle deelnames kreeg Goedele Wachters meteen een ticket voor de halve finale toebedeeld.

© Vier

Wie zetelde in de jury?

Sven De Leijer en Stefaan Degand zetelen in de jury van deze 39ste aflevering. Of Degand zelf niet eens wil meespelen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, vraagt Erik. “Ik zou heel graag meedoen, maar ik kan mij geen tien weken vrijhouden.”

De jury heeft deze aflevering bijzonder veel aandacht voor het taalgebruik van Erik, dat soms te wensen overlaat.

Wat waren de flauwste moppen?

Sven De Leijer: “Ik heb ooit nog gesolliciteerd voor ‘De Zevende Dag’, als publieksopwarmer.” - Erik: “Maar je bent niet weerhouden?” - Sven: “Nee, ik kan niet reanimeren.”

Sven De Leijer: “Ik zou dat ook graag eens doen, ‘Het Journaal’ presenteren.” - Stefaan Degand: “Ik ook. Dat van zes uur, want om zeven uur wil ik warm eten.”

Waar liep het even fout?

Na urenlang presenteren, maakt Erik Van Looy al eens een vergissing. Gelukkig is de jury bij de pinken om meteen gepast te reageren.

Wat was de vreemdste bekentenis?

Erik vraagt of in Filip Peeters een motorrijder schuilt. “Vanaf mijn achttien, mijn motor stond klaar”, vertelt hij. “Op mijn verjaardag ben ik mijn praktisch examen gaan doen om op die motor te kunnen kruipen. Ik ging met dat examenpapier naar het gemeentehuis en die dame was maar aan het praten. Ik zei ‘Het is voor een rijbewijs’ en tijdens het praten gaf ze mij een B-rijbewijs in plaats van een A-rijbewijs. Dus ik heb nooit mijn autorijbewijs gehaald.” Erik reageert vol ongeloof met “Meen je dat echt?”, waarop Filip antwoordt met “Als het niet zo is, dan is het toch een goed verhaal”.

Wat was de leukste vraag?

Je kan Zuhal Demir uit Genk halen, maar je kan Genk niet uit Zuhal Demir halen: de staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen zoals we haar nog nooit zagen.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Xavier Taveirne scoort met 451 seconden op de teller een ticket voor de finale. Goedele Wachters volgt met 245 seconden, Filip Peeters heeft er 199.

Hoe verliep de finale?

Het wordt spannend wanneer Filip Peeters zich laat zakken tot 71 seconden, één minder dan Goedele Wachters. Hij kan het nieuwsanker met drie goede antwoorden naar huis spelen. De vraag luidt “India grenst aan Bhutan, maar wat zijn de vijf overige buurlanden?” en Filip kan drie juiste antwoorden opnoemen. Goedele kan ‘China’ nog noemen en zo wordt de stand 10-22 in het voordeel van Filip. Als Goedele twee goede antwoorden kan geven op de volgende vraag, haalt ze de finale. Over Alex Callier kan ze meteen ‘Hooverphonic’ als trefwoord noemen; met slechts twee seconden op overschot volgt ook ‘The Voice’. Filip Peeters valt af. Op het nippertje.

Wie zien we donderdag in de laatste aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

De grote finale wordt gespeeld tussen Xavier Taveirne, Goedele Wachters en de dame die negen maal erg veel indruk maakte dit seizoen: Dalilla Hermans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER