Vrouwen demonstreren in maart van dit jaar in Miami voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen in dezelfde functie.
Volledig scherm
Vrouwen demonstreren in maart van dit jaar in Miami voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen in dezelfde functie. © AFP

Amerikaanse tv-presentatrice zegt baan op nadat blijkt dat mannelijke collega twee keer zoveel verdient

De Amerikaanse presentatrice Catt Sadler heeft het televisienetwerk E! News verlaten toen ze erachter kwam dat haar mannelijke collega voor hetzelfde werk de helft meer betaald kreeg dan zijzelf. Nadat haar vraag om loonsverhoging meermaals werd afgewezen, besloot ze haar biezen te pakken. De vrouw werkte al sinds 2006 voor het bedrijf.

13 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Eerst verdien hij twee keer zoveel dan word hij de helft meer betaalt en dan verdient hij het dubbele. Wat is het nu eigenlijk?
  • Carl Vangenechten

    6 jaar geleden
    Misschien presteert die mannelijke collega twee maal zo veel.
  • James Vernailen

    6 jaar geleden
    En dan is er Hollywood waar Jeniffer Lawrence 10 keer meer verdiend als haar mannelijke tegenspelers ook al hebben ze evenveel beeldtijd. Dit is de marktwaarde, als je meer opbrengt krijg je meer dat is normaal. Het is niet omdat je dezelfde job uitvoert dat je hetzelfde loon moet krijgen. Dit man-vrouw gelijkheid is een oneindig debat.
  • Walter Kennes

    6 jaar geleden
    Gelijk loon voor gelijke job. Simpel toch!
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Een vrouw op mijn vloer verdient meer dan ik. Zal ook mijn ontslag maar indienen en "discriminatie" roepen? Het verschil in Waals-Brabant is het grootste in heel het land. Daar verdienen vrouwen 5% meer dan mannen.. Schande