Moslims en joden dienen klacht in tegen Vlaams slachtverbod

© Hollandse Hoogte / Olaf Kraak Fotografie

Verschillende islamitische en joodse organisaties dienen, na een klacht tegen het Waalse verbod, nu ook een klacht in bij het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaamse verbod op onverdoofd slachten. Dat bericht De Morgen donderdag.

Met de steun van de Antwerpse en Brusselse Unie van Moskeeën, goed voor een zestigtal gebedshuizen, dient de vzw Islamitisch Offerfeest Antwerpen deze week een klacht in bij het Grondwettelijk Hof. Ook de Moslimexecutieve, de ” van de Islamitische Instellingen van België (IEMB) en de gezamenlijke religieuze overheden van de Belgische Moslimgemeenschap stappen naar het Grondwettelijk Hof.

Maar niet alleen moslimorganisaties dienen een klacht in tegen het Vlaamse verbod, klinkt het. Ook het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties in België zou het verbod aanvechten.

Vorige maand dienden diezelfde organisaties ook al een klacht in tegen het Waalse verbod. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) laat in De Morgen weten dat hij niet zal bezwijken onder de druk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen