Videospeler inladen...

Eva Daeleman neemt afscheid van MNM en verlaat de VRT

"Goeiemiddag, het is 21 december, negen voor twaalf, ik heb een geheim dat ik graag met jullie wil delen”, met die emotionele woorden heeft Eva Daeleman (27) de luisteraars meegedeeld dat ze stopt als dj bij MNM. Ze sluit het luik radio af en verlaat de VRT. Daeleman gaat zich toeleggen op haar project Studio Stil.

"Dit was geen gemakkelijk beslissing, maar ik heb het gevoel dat ik ze nu moet nemen", legt Daeleman uit. "Ik heb een heel bijzonder parcours afgelegd bij MNM. Ik herinner mij hoe ik voor een van mijn eerste opdrachten samen met Bart De Raes op zoek ging naar Madonna."

"Op 4 januari 2010 stond ik, in gouden galajurk, voor de eerste keer in de studio met Peter Van de Veire voor de "Ochtendshow". We maakten "Marathonradio", er was "De langste liefde"… Ik doe deze job al sinds ik negentien ben, een vaste job van zodra ik uit de schoolbanken kom. Ik heb het gevoel dat het tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Een moeilijke keuze maar die doen je vaak het meeste groeien."

Ik doe deze job al sinds ik negentien ben

© VRT MNM 2016

Studio Stil

Daeleman was het afgelopen jaar naast haar radiowerk al actief met Studio Stil, dat lifecoaching en yoga centraal zet, en dit gaat ze volgend jaar nog uitbreiden. "Ik werk momenteel aan "Iedereen stil", een project waarmee ik me wil inzetten voor meer welzijn op de werkvloer."

Dat project komt er niet zomaar. Daeleman kampte in het verleden met burn-outs. In "Van Gils & Gasten" kwam ze daarover in maart nog openhartig praten. "Ik was een meester geworden in het mezelf en anderen wijsmaken dat alles goed ging. The show must go on, dacht ik steeds", klonk het toen.  Daeleman vertelde hoe haar hond Olav, therapie en medicijnen haar hebben geholpen.

Meer dan radio alleen

Daeleman maakte niet alleen radio (FM Brussel, XL Air, MNM) of schreef het boek "Het jaar van de hond", ze maakte ook televisie. Zo was ze een van de omroepsters van Eén. Ze volgde in de zomer van 2011 Katja Retsin op die de VRT verliet.

Daeleman was vier jaar omroepster en nam samen met collega's Saartje Vandendriessche, Andrea Croonberghs en Geena Lisa op 16 juli 2015 afscheid van de kijkers. Bekijk dat moment hier.

© VRT Lisse Wets

Meest gelezen