thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Reden voor ongerustheid: levensverwachting in VS daalt voor tweede jaar op rij

Voor het eerst in een halve eeuw is de levensverwachting van de gemiddelde Amerikaan voor het tweede jaar op rij gedaald. Onderzoek wijst uit dat vooral de aanhoudende drugscrisis oorzaak is voor de negatieve gezondheidstrend.

11 reacties

  • Thomas Stubbe

    6 jaar geleden
    serieus? Dus van 2015 tot 2018 is het van 78,7 naar 78,6 gegaan? is dat niet gewoon stabiliseren ipv dalen? Misschien moet er wat meer gekeken worden naar de kwaliteit van die 78 jaar ipv dat mensen een maand vroeger sterven...
  • pridolli in sumava

    6 jaar geleden
    Geen probleem dat mensen die zich om welke reden ook verslaven. Experimenteren is hun goed recht als ze daarvoor gaan. Maar zet ze allemaal samen op een eiland waar ze de verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf ipv te parasiteren op onze gezondheidsdiensten.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Geweldig land!
  • Alain Catry

    6 jaar geleden
    Voeding en beweging zijn de sleutelwoorden van gezondheid ! Alles is te gemakkelijk geworden : alles online bestellen !!! Alles van je zetel kunnen bestellen en laten leveren!
  • evelyne dewulf

    6 jaar geleden
    ik ken iemand die imodiumpillen slikt als snoepjes en die vier tabletten dafalgan codeïne ineens door haar keel krijgt... bevatten opioiden. tijd om een serieus drugsbeleid te voeren, niet noodzakelijk rechtlijnig verbieden en omstandigheden bepalen. bijv. sommige op doktersvoorschrift maar niet terugbetaalbaar. want in alle lagen van de bevolking wordt ervan gebruikt.