.
Volledig scherm
. © Belga

Vermassen blij met eerherstel assisen: "Pijnlijke ongelijkheid voor slachtoffers weggewerkt"

De wet die bepaalt dat nagenoeg alle misdaden berecht kunnen worden in gewone rechtbanken, en dus niet meer voor een hof van assisen moeten komen, is een schending van de Grondwet. Dat zegt het Grondwettelijk Hof in een arrest. Toppleiter Jef Vermassen noemt het een eerherstel voor assisen.

59 reacties

  • Marc Uytdewilgen

    6 jaar geleden
    Ik vond het altijd een spijtige zaak dat men het assisenproces zogoed als te hebben afgeschaft. Maar wil niet zeggen dat er geen verkeerde vonnissen zijn geveld bij assisen..Ik denk bvb aan het onschuldig schaap die nu achter de tralies zit door het pleidooi van de mediageile advocaat. Hopelijk laten ze Els vlug vrij..zou een mooi gebaar zijn voor Kerst, en steken ze die mediagelle advocaat in haar plaats achter de tralies...
  • wilfried stockmans

    6 jaar geleden
    willy Stockmans Jef Vermassen heeft er voor gezorgd dat hij iemand laat opsluiten alleen op vermoedens dus zonder bewijzen .de grootste maffia zijn advocaten en het gerecht zij zorgen voor hun eigen zakken en zeker advocaten die criminelen verdedigen zoals meester Marie .het gerecht stinkt omdat ze meer aandacht geven aan criminelen dan aan slachtoffers .mensen die 2 of meerdere moorden gepleegd hebben hoeven hier niet meer te zijn .ik hoop dat ik dat proper heb gezegd.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Inperken van assisen kan niet, iedereen is gelijk voor de wet. Afschaffen van deze dure vorm van rechtspraak kan wel.
  • Fred Fourgon

    6 jaar geleden
    AUB. Laat die vent nu eens uit de kranten. Waarom altijd die man opvoeren, die is mediageil, en de enige remedie daartegen is hem geruime tijd negeren. Zo zal hij misschien/hopelijk weer nederiger worden en terug zijn plaats innemen tussen al zijn confraters die niet over alles en nog wat een mening moeten hebben in de media.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Assisen brengt ook meer op door de duur van de processen, niet moeilijk dat Vermassen hier achter staat. Het is wel een dure vorm van proces voeren.