Minister en burgemeester furieus over suggesties dat ze Uplace light steunen

© if

De mogelijke bouw van het nieuwe winkelcomplex Uplace in de rand van Brussel blijft voor beroering zorgen. Nu blijkt dat de sp.a-burgemeesters van Machelen en Vilvoorde, Jean-Pierre De Groef en Hans Bonte, met Uplace praatten over een alternatief project.

De sp.a-burgemeesters van Machelen en Vilvoorde, Jean-Pierre De Groef en Hans Bonte, hebben zelf aan tafel gezeten met Uplace om te spreken over een alternatief project. Dat zeggen verschillende bronnen op basis van documenten waarvan de vertrouwelijkheid donderdag is opgeheven. Jo De Ro, Open Vld-schepen in Vilvoorde, benadrukt dat hij niet op de hoogte was van de gesprekken van burgemeester Bonte. “Ik ben zwaar ontgoocheld. Dit is een majeur politiek probleem voor onze stad (Vilvoorde voert al jaren een juridisch strijd tegen de komst van Uplace, red.)”, aldus De Ro.

Donderdag hebben oppositiepartijen Groen en sp.a de vertrouwelijkheid van de verslagen van de stuurgroep die de brownfieldconvenant opvolgt doorbroken. Uit die verslagen en uit het eindverslag van Uplace-bemiddelaar Wim Van Asschot zou volgens hen blijken dat Vlaams minister van Economie Philippe Muyters via zijn vertegenwoordiger actief geijverd heeft voor Uplace light, zeg maar een afgeslankte versie van het veelbesproken winkelcomplex in Machelen.

Muyters furieus

Minister Muyters reageerde furieus op de aantijgingen en zei dat hij de “verdachtmakingen kotsbeu is”. Intussen is beslist de vertrouwelijkheid van de verslagen van de stuurgroep op te heffen.

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigt dat hij tot tweemaal toe over ‘Uplace light’ contacten gehad heeft met twee mensen van Uplace en met Wim Van Asschot, die door minister van Economie Philippe Muyters was aangesteld als bemiddelaar. “Die contacten kwamen telkens tot stand op hun vraag. Ik heb hierin steeds zeer duidelijk gemaakt dat ook deze Uplace light voor Vilvoorde totaal niet kon”, aldus Bonte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen