AFP
Volledig scherm
© AFP

Wie tegen hervormingen in de Kerk is, is een "verrader, geen martelaar", vindt paus Franciscus

Paus Franciscus heeft in zijn jaarlijkse kerstboodschap voor de Curia, de het administratieve orgaan van de katholieke Kerk, zwaar uitgehaald naar de tegenstanders van zijn hervormingsplannen. Franciscus had het onder meer over de "kanker" die een aantal kliekjes in de ambtenarij vormen en de corruptie die zich onder sommige bureaucraten verspreidt door ambitie en afgunst.

14 reacties

  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    er zijn er velen die zijn mening niet delen, en vind zijn uitspraken zeer vernederend, daar hij nog steeds niets onderneemt tegen die viespeuken in zijn midden.
  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Ik begrijp alle negatieve commentaren niet? Deze man tracht op een gematigde wijze orde te scheppen in een instituut dat jarenlang door de curie mismeesterd is geraakt. Johannes-Paulus I heft dit te snel willen doen en heft het (waarschijnlijk) met zijn dood moeten bekopen na 15 dagen pausdom. Normaal dus dat hij het gematigd wil doen en stap voor stap. Natuurlijk zijn er enkele "heilige huisjes" die moeten sneuvelen en daardoor komt er protest. Maar zijn bedoelingen zijn zuiver!
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    Als je je moet verkleden en je boodschap brengen in een pompueus decor dan is die boodschap weinig geloofwaardig!
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Zou hij niet beter beginnen met zijn personeel in België zelf te betalen in plaats van dat de Belgische staat dit moet doen en dat geld voor alle religies. Toch gemakkelijk ik richt een bedrijf op maar moet niet zelf mijn personeel betalen.
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Zijn het niet die 'oerconservatieven' die in het verleden kindermisbruik binnen de geestelijkheid wereldwijd lieten begaan of er zelfs aan deelnamen ?