© AP

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Verlaten auto met zes gasflessen aangetroffen vlak bij Notre Dame, koppel aangehouden

Het lijkt er sterk op dat een nieuwe dodelijke aanslag in Parijs is verijdeld. Een verlaten auto zonder nummerplaat met aan boord verschillende gasflessen werd in de nacht van zaterdag op zondag teruggevonden in de buurt van de Notre Dame, de kathedraal in het toeristische centrum van de Franse hoofdstad. Twee personen zijn opgepakt. Dat melden verschillende Franse media woensdag.

jva

De antiterreurbrigade van de Franse politie en de Franse staatsveiligheid (DGSI) nemen de mysterieuze ontdekking serieus en voeren een onderzoek naar een mogelijke terroristische aanslag. Verschillende personen zijn onder verdenking geplaatst.

Een koppel zou intussen zijn aangehouden door de politie, meldt nieuwssite BFMTV. Het zou gaan om een man van 34 jaar oud en een vrouw van 29 jaar, beiden stonden al langer op een lijst van staatsveiligheid. De eigenaar van de wagen zou voortvluchtig zijn en wordt eveneens gezocht door de politie.

Geparkeerd met aangestoken knipperlichten

De Peugeot 607 stond geparkeerd op de Quai de Montebello, de kaai bevindt aan de overkant van het eiland in de Seine waarop de kathedraal Notre Dame ligt. “De wagen stond er ongeveer twee uur lang, in een zone waar parkeren verboden is”, laat de burgemeester van het vijfde arrondissement weten.

Volgens een politiebron van persagentschap Reuters werden in de wagen zes gasflessen teruggevonden, vijf volle in de koffer en één lege op een zetel vooraan. Geen enkele gasfles was echter aangesloten aan een ontstekingsmechanisme, meldt Le Figaro. De wagen was volledig verlaten, maar wel verdacht: er was geen nummerplaat én de knipperlichten waren aangestoken.

Dinsdag liet de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, weten dat “de dreiging voor een terroristische aanslag nog nooit zo hoog was”. Sinds augustus zou de antiterreurbrigade reeds zeven personen met banden met terroristische netwerken hebben opgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER