© GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: null

Efficiënt Lokeren klopt Antwerp en doet gouden zaak onderin

Antwerp is er op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League niet in geslaagd te winnen op de Bosuil: een uiterst efficiënt Lokeren won met 1-2. Het was de vijfde nederlaag voor The Great Old tegenover de vijfde zege van de Waaslanders, die onderin met die drie dure punten een gouden zaak doen. Antwerp blijft voorlopig stand houden op de vierde plaats.

sva

Er stond veel op het spel op de Bosuil, want Antwerp kon op gelijke hoogte klimmen van Anderlecht en dus voorlopig derde worden als het won van Lokeren. Datzelfde Lokeren verkeert in degradatiegevaar en kon de drie punten eveneens goed gebruiken. Het was ook Lokeren dat iets beter aan de wedstrijd begon en na het kwartier kregen de Waaslanders loon naar werken. Net op het moment dat Antwerp even met z’n tienen op het veld stond profiteerden de troepen van Peter Maes optimaal: via Benchaib kon Söder uithalen, maar die knal werd gered door Bolat. De Antwerp-goalie had echter geen verhaal tegen de rebound van Julian Michel, die zijn eerste doelpunt voor Lokeren scoorde: 0-1.

Antwerp moest noodgedwongen Faris Haroun wisselen en schakelde prompt een versnelling hoger, maar een stug Lokeren gaf niet thuis. Na een halfuur begonnen de kansen zich toch opeen te stapelen voor de thuisploeg: eerst kopte Rassoul net niet een owngoal voorbij Verhulst, luttele minuten later moest diezelfde Verhulst twee enorme reddingen uit de kast halen om Limbombe en Owusu van de gelijkmaker te houden. Vlak voor de rust ging een voorzet van Limbombe nog tegen de paal, maar gescoord zou er niet meer worden.

Lokeren controleerde de wedstrijd goed na de rust, maar uiteindelijk moest Verhulst zich vlak voor het uur eindelijk omdraaien toen Owusu na een perfecte voorzet van Buta de 1-1 tegen de netten kopte. Geen nood, dachten ze bij Lokeren, want amper twee minuten later stonden de Waaslanders alweer op voorsprong. Hupperts werd door Söder gelanceerd vanaf de middellijn, waarna geen enkele Antwerp-verdediger de Nederlander nog zou terughalen: ook Bolat had geen verhaal tegen de knappe afwerking van Hupperts, waardoor de 1-2 op het bord stond.

Antwerp was aangeslagen door het tweede tegendoelpunt en zou nadien zelden nog aanspraak kunnen maken op punten. Een zweefbal van Limbombe, die maar net naast ging, was het belangrijkste wapenfeit in het Antwerpse slotoffensief. Tot overmaat van ramp moest The Great Old nog bijna een kwartier met tien man spelen doordat Batubinsika geblesseerd raakte. Op dat moment had coach Laszlo Bölöni zijn drie wissels al opgebruikt. Lokeren dreigde nog via enkele snedige counters, maar ook de Waaslanders zouden niet meer tot scoren komen. Zo eindigde de wedstrijd in 1-2.

Antwerp ziet door deze nederlaag AA Gent over zich springen naar de vierde stek. STVV kan op gelijke hoogte komen van The Great Old als het zondag wint bij Standard. Lokeren krijgt een beetje ademruimte door de zege en springt over KV Oostende, Moeskroen en Zulte Waregem van de veertiende naar de elfde plek.