Johan Van Overtveldt
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt © Photo News

Steeds minder Belgen betalen alimentatie

Het aantal Belgen dat onderhoudsgeld aan een ex-partner geeft, is in 5 jaar tijd met 10 procent gedaald. Het ging vorig jaar om 201.400 mensen, die voor een totaalbedrag van 745 miljoen euro alimentatie betaalden. Dat is gemiddeld 308 euro per maand, bericht De Tijd vandaag.

14 reacties

  • Wim Van Hoof-Segers

    6 jaar geleden
    @pula graag allesvertellen, in de nieuwe wet van 2007 wordt het behouden van de levensstijl niet meer gebruikt, dan kijken ze of ze kan voorzien in haar onderhoud. Zou zou het moeten zijn.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Hoe zou dat komen denk je.sedert nva aan de macht is hebben we niks nog over. Alleen maar inleveren! Hoe moeten wij nog langer onze rekeningen betalen? Ge kent er niks van Vanovertveld, buiten wat schandalen hebt ge ook nog niet veel verwezenlijkt tijdens uw legislatuur! Ga heen en kijk vooral niet om!
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    Gescheiden ouders kiezen ... NEEN, de rechters kiezen !!! En als je dan ziet dat uw kindjes bij de wisselbeurt paniekerig en wenend afscheid MOETEN nemen en ze dolblij in je armen vliegen als ze terug -naar wat ze zelf hun huisje noemen- mogen komen dan besef je dat het toentertijd zo populaire Co-ouderschap ook z'n nadelen heeft. Maar met gevoelens van kinderen, daar houden rechters geen rekening mee. Hij baseert zich enkel op wat de advocaat en de "lieve" partner aan zijn neus hangt.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Alimentatie afschaffen en iedereen in co-ouderschap dwingen: ge hebt de kinderen met twee gemaakt, wel: dan ook de verantwoordelijkheid én kosten gelijk verdelen door om de week voor de kinderen te zorgen en elk zelf voor hun onderhoud te betalen.Niet willen zorgen voor je kinderen en toch eigen middelen en meer van nieuwe partner?Dan kan de alimentatie niet hoog genoeg zijn voor de zorgende ouder!
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Bij scheiding moet je gaan doppen, is veel voordeliger en kan je genieten van je kinderen.