Xavi (R) aan de zijde van Lionel Messi.
Volledig scherm
Xavi (R) aan de zijde van Lionel Messi. © AFP

De beste speler ter wereld? Xavi dient Cristiano Ronaldo van antwoord en identificeert zich zelfs met De Bruyne

Buitenlands voetbalHet blijft dé hamvraag in het voetbalwereldje: wie is nu eigenlijk de beste speler ter wereld? Vraag het aan Cristiano Ronaldo en hij zal zichzelf aanwijzen - zoals hij onlangs deed in een interview met France Football. Voormalig ploegmakker van Lionel Messi, Xavi is dan weer een andere mening toegedaan.

9 reacties

  • Gertjan Vanneste

    6 jaar geleden
    Joske, misschien het voetbal eerst een beetje volgen vooraleer commentaar te geven. Iniesta speelt nog altijd bij Barcelona hoor en Xavi anti-Barcelona ? Ronaldo is een fantastische speler die vooral uitblinkt als pure killer maar is iets beperkter dan Messi, die assistenkoning én wereldspits tegelijk is.
  • Anna Boekhout

    6 jaar geleden
    Natuurlijk zegt Xavi dit, ex ploegmaat en bekendste Cristiano Ronaldo hater. Maar kijk in ben Barca fan en Cristiano Ronaldo is gewoon beter dan messi. Ik verkies messi wel maar Cristiano Ronaldo is de betere voetballer, is er wanneer zijn ploeg hem nodig heeft. Is trouwens topschutter aller tijden in de Champions League, top assister aller tijden in de Champions League, 6de jaar op rij tooschutter in Champions League, hoogst aantal goals per wedstrijd ooit in La Liga, etc.
  • Ralph Camberlin

    6 jaar geleden
    Spelers van andere generaties kan je niet vergelijken, Pele, Eusebio, Puskas,... waren in hun tijd ook grote spelers. En een speler is maar zo goed als zijn team.
  • Khalid Azarouali

    6 jaar geleden
    Ronaldinho blijft de beste allertijden... messi is meer completer dan ronaldo. Bij real is het meer modric en isco die de ploeg doen draaien hoor...
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    ik ken nog één wereldberoemde Portugees die evenveel kwaliteiten heeft als CR. Hij is trainer bij Standard Luik ;-) heeft inzet en dezelfde ingesteldheid, ... vallen als hij een zuchtje voelt. Men hoeft hem zelfs niet te (aan te)raken