May samen met de Poolse premier Morawiecki in Warschau.
Volledig scherm
May samen met de Poolse premier Morawiecki in Warschau. © EPA

Polen bakken zoete broodjes met "Mevrouw Brexit" in strijd tegen EU

Opvallende bromance gisteren tussen de twee vooralsnog Europese lidstaten Groot-Brittannië en Polen: terwijl de Britse premier Theresa May - door een vertaler per ongeluk 'Mevrouw Brexit' genoemd - bij een staatsbezoek haar Poolse collega verzekerde dat de Poolse grondwet geen zaak is van de EU, beloofde Polen dan weer steun in de brexitonderhandelingen. 

27 reacties

  • Johan Vervoort

    6 jaar geleden
    Polen zal niet uit de eu gaan waar moeten anders al die polen die hier het werk afnemen van anderen naar toe moeten, bij ons rijden er meer voertuigen rond met Oostblok nrplaten dan met rood witte platen in de fabrieken bij ons zou ik niet willen werken hoor, denk dat er geen woord Nederlands word gesproken
  • Christina Van Dyck

    6 jaar geleden
    Europa gaat zich nu wél moeien met interne zaken in Polen!! En in Spanje laten ze die dictator Rajoy zijn gangen gaan!!! Twee maten - twee gewichten.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Misschien het begin van een tweede vrijhandelszone naast de EU, een efficiënt en transparant alternatief, ik denk dat het geduld zelfs bij veel regeringsleiders van de EU-landen voor die huidige EU stilaan begint op te raken, het volk is ze al lang beu.
  • Anita Billen

    6 jaar geleden
    GB, Polen, wie zijn de volgende want hier blijft het niet bij. Van Europa zal binnenkort niet veel meer overblijven want de Britten halen het onderste uit de kom en de rest van Europa mag op de blaren zitten.
  • Nostra- Janus

    6 jaar geleden
    Ja, als Europa moeilijk begint te doen zullen er coalities tegen Europa worden gevormd. U bakt het brood naar het soort deeg u maakt.