Bruid naar de rechter om ‘vernederende’ huwelijksvideo die viraal ging

Een vrouw uit San Francisco, die haar ware identiteit verschuilt achter de naam Jane Doe, heeft ondervonden dat de kracht van het internet niet te onderschatten valt. Een gênant filmpje van op haar trouwdag ging de hele wereld rond en nu daagt de vrouw, die zich diep schaamt, het bedrijf dat de beelden maakte voor de rechter. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC.

vwh

De vrouw is woedend op het bedrijf George Street Photo &Video omdat het een beschamende video van de ceremonie heeft geüpload. In het bewuste filmpje is te zien hoe haar aanstaande ladderzat aan het altaar staat en er niet in slaagt om haar kousenband te verwijderen. Uiteindelijk viel hij letterlijk op de bruid.

Geen toestemming

Nu zegt de vrouw dat ze gedurende de hele ceremonie heeft gehuild en hoopte dat ze het beschamende moment nooit meer moest terugzien. Enkele dagen later, kwam ze er echter achter dat de blunder op YouTube, Facebook en Reddit stond en al miljoenen keren was bekeken. Nu stapt ze naar de rechter omdat ze naar eigen zeggen nooit toestemming gaf aan het bedrijf om online uit te pakken met beelden van hun huwelijk. Ze beschuldigt de fotograaf van ‘opzettelijk toebrengen van emotionele schade’.

Volgens experts zal de vrouw het nog moeilijk krijgen om haar gelijk te halen. “Wanneer een video- of fotograaf je benadert met een contract , kom je meestal overeen dat je hem zal betalen voor zijn diensten. Daarmee ga je automatisch ook akkoord dat ze beschikken over het copyright van de beelden. Ze kunnen er dus mee doen wat ze willen”, zegt advocaat Robert Schenk aan Yahoo.

Het filmpje is intussen van het internet gehaald, maar in onderstaand verslag kan je enkele stilstaande beelden uit de video bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer