AP
Volledig scherm
© AP

Is 'Jingle Bells' racistisch? Wetenschapster legt oorsprong wereldberoemd kerstlied bloot

Wetenschapster Kyna Hamill ging op zoek naar de oorsprong van een van de meest bekende kerstliederen ter wereld, 'Jingle Bells'. Ze liet in haar onderzoek het woord 'racisme' vallen en kreeg prompt bakken kritiek. Hamill zou het kerstfeest voor kinderen verknallen. Maar zo zwart-wit is het niet, titelt The Guardian.

52 reacties

  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    Tarik go home !
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Tarik Akan Je weet toch dat de arabieren de grootste slavendrijvers waren. Zelfs in he leger werden ze ingezet door niet-moslims als militairen in te zetten werd gedeeltelijk het islamitische verbod op gevechten tussen moslims omzeild. Dus niet te veel over normen praten.
  • Guy Van Becelaere

    6 jaar geleden
    Die mevrouw was totaal onbekend en deed er alles aan om in belangstelling te staan zielig is dat,in de Amerikaanse staten halen de democraten hun stemmen waar heel veel slavernij was en waar zij zich heel lang verzet hebben tegen de afschaffing ervan
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Tarik Akan, als het hier zo slecht is, kruip dan terug naar waar jij oorspronkelijk vandaan komt, maar dan zonder de geldstroom waar jullie zo van mogen profiteren.
  • Gerd Peeters

    6 jaar geleden
    Beginnen ze nu ook daar nog op te zeiken, laat ons onze waarden en gewoonten houden en hou jullie bezig met jullie eigen zaken.