EPA
Volledig scherm
© EPA

Puigdemont wil praten met Rajoy maar die weigert

De afgezette premier Carles Puigdemont, die gisteren met zijn partij Junts per Catalunya de grootste separatistische partij van Catalonië werd, is bereid de Spaanse premier Mariano Rajoy in een Europese lidstaat te ontmoeten voor een dialoog. Zelf kan hij niet naar Spanje omdat hij daar meteen opgepakt zal worden. Rajoy heeft geen zin in een gesprek, maar wil wel praten met de nieuwe leiders in Catalonië.

79 reacties

  • Andre Poelmans

    6 jaar geleden
    Rajoy wil niet onderhandelen met iemand die de grondwet heeft overtreden. En hij wil met de grootste partij babbelen. Dus de grootste partij die gekozen is door Catalanen tegen de onafhankelijkheid. Heel logisch.... Dat Puigdemont zegt wat hij wil.... Alweer hopend op steun wil hij ook die slag thuis halen. De Wever ... begrijpt niet dat een grondwet Moet opgevolgt worden ... Voor hem is het zijn wet die iedereen moet opvolgen ( dat noemt hij democratie)
  • Karel Mespreuve

    6 jaar geleden
    Rajoy is niet geschikt om dit probleem op te lossen . Voor de verkiezingen sprak hijzelf over het constitutionele blok tegenover het separatistische blok. Nu hij (constitutionele blok) verliest wil hij enkel luisteren naar cuidadanos. Een héél slechte verliezer.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    rajoy haalde in catalonie nog 4% van de stemmen maar is nog altijd niet geleerd.
  • Werner Van den brouck

    6 jaar geleden
    hahaha Rajoy die zegt dat politici de wet moeten respecteren, ze hebben onlangs nog op Spaanse tv een tape laten horen waar Rajoy sprak over zijn zwarte kas van andere partij. hypocriet
  • Roger Baetens

    6 jaar geleden
    Hier in België doen de politiekers juist hetzelfde ze luisteren ook niet naar de kiezers ze kiezen allen voor het geld. Nooit mijn stem meer voor N-VA en EU kan de pot op.