Stad Antwerpen lanceert routeplanner voor alle vervoersmiddelen

Antwerpen heeft een routeplanner gelanceerd, waarin verschillende manieren om zich te verplaatsen worden aangeboden. Wie van pakweg Wuustwezel naar het centrum van Antwerpen wil, krijgt netjes alle mogelijkheden op een rij met daarbij de reistijd.

PVDP

“Bij andere routeplanners op de markt is het de standaard om één vervoersmiddel, zoals de auto of de fiets, te nemen van deur tot deur. Dat zijn unimodale routes. De multimodale routeplanner van Slim naar Antwerpen combineert als eerste in zijn soort al deze vervoersmiddelen. Zo kunnen verschillende vervoersmodi eenvoudig op elkaar aansluiten en kan iedereen zich vlot multimodaal verplaatsen”, zegt de Antwerpse schepen voor Mobiliteit, Koen Kennis.

De routeplanner combineert routes te voet, met de eigen (plooi)fiets, Velo, tram, bus, trein en auto. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om met de eigen fiets of wagen naar het treinstation te rijden, af te stappen in het station Antwerpen-Centraal en het laatste stuk te voet of met de Velo af te leggen. Routes met de auto worden ook afgeleid naar P+R’s en publieke parkings in de stad om zo een leefbare stad te promoten. Vaak gaat het vlotter door even over te stappen. Bovendien bedekt de routeplanner de hele Benelux en kunnen mensen vanop elke plek hun reis tot in de details voorbereiden.

“Het is een mooi kerstcadeau voor Antwerpenaars en bezoekers”, gaat de schepen verder. “De routeplanner is trouwens een internationale primeur. We zijn de eerste stad die een multimodale versie aanbiedt. De routeplanner zit nog in de beginfase. We gaan het aanbod verder uitbreiden. Onder meer met taxistandplaatsen en de waterbus. In de toekomst kunnen mensen ook een profiel aanmaken, waarin ze kunnen aangeven of ze bijvoorbeeld een treinabonnement hebben. Het systeem zal daarmee rekening houden”, zegt Koen Kennis.

De planner is vanaf dit kerstweekend beschikbaar. Meer informatie en de routeplanner zelf vindt u hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER