Herman Van Rompuy is het niet eens met het voorstel van partijgenoot Hendrik Bogaert. "Hij weet perfect dat daar niets van komt", reageerde het CD&V-kopstuk in 'De Afspraak op vrijdag'.
Volledig scherm
Herman Van Rompuy is het niet eens met het voorstel van partijgenoot Hendrik Bogaert. "Hij weet perfect dat daar niets van komt", reageerde het CD&V-kopstuk in 'De Afspraak op vrijdag'. © Photonews

Van Rompuy schiet voorstel van Bogaert over religieuze kentekens aan flarden

"Ontoepasbaar", "onvoorstelbaar", "intriest" en "rechtser dan het Vlaams Belang". Oud-premier en gewezen Europees president Herman Van Rompuy kwam in 'De Afspraak op vrijdag' woorden tekort om het voorgestelde verbod van CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert op het dragen van grote en zichtbare religieuze tekens af te kraken. 

39 reacties

  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Bogaert zijn toekomst ligt bij het VB of VB light ( wat heet) het NVA. Daar kunnen ze zulke lieden gebruiken ,eten in sterrenrestaurants liegen in het parlement maar vooral macht..macht vergaren en de gewone man in zijn gezicht spuwen. Leugenaars en parvenu's kunnen carriere maken bij NVA, saluut Bogaert.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Van Rompuy kreeg een afscheidspremie van 630.000 euro. Hij krijgt een bedrag van ruim 169.000 euro aan pensioen. Daarbovenop krijgt Van Rompuy, tot zijn dood, een pensioenpremie van bijna 65.000 euro per jaar. En die natte dweil komt zich hier nog moeien terwijl de gewone mensen zullen moeten inleveren op hun pensioen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ht gaat om het straatbeeld, Tom Drossche. Als ik in België woon, wil ik niet en nooit de indruk krijgen dat ik in het buitenland zit. Het landje is al zo klein.
  • Leon Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    Pats! Een natte dweil in de nek van straffe Hendrik...
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Dat de CVP-CD&V-coryfee Herman Van Rompuy een kick krijgt van het vermanende vingertje te gebruiken weten we ondertussen al.