Jupiler Pro League - Oostende pakt de drie punten bij Waasland-Beveren

door
Belga
Leestijd 1 min.

Oostende is vrijdag op de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League met 1-3 gaan winnen op Waasland-Beveren. De twee ploegen hebben er een bijzondere week opzitten: de thuisploeg zag trainer Philipppe Clement vertrekken, Oostende zag voorzitter Marc Coucke naar Anderlecht verhuizen. De supporters van beide ploegen zongen voor de wedstrijd samen "laat je ploeg maar in de steek", hoewel Coucke nog met Oostende-sjaal in de tribune stond.

De eerste wedstrijd van Waasland-Beveren interim-coach Johan van Rumst begon niet goed. Al na een kwartier kon Knowledge Musona het openingsdoelpunt voor de bezoekers binnen prikken, na slecht controleren van doelman Davy Roef. In het vervolg van de eerste helft speelden beide ploegen slordig voetbal, en waren er nauwelijks uitgespeelde kansen te zien.

Na de rust was het opnieuw Musona die de de 0-2 inleidde. Op een perfect uitgespeelde counter bediende hij Emmanuel Banda (52.), die maar moest binnen duwen. Middenin de tweede helft versierde Isaac Thelin een strafschop voor de thuisploeg. De topscorer zette die zelf met succes om (72.), goed voor zijn tiende van het seizoen. In het slot maakte Zinho Gano (90+1.) er op voorzet van alweer Musona nog 1-3 van.

Waasland-Beveren blijft met 25 punten zevende, Oostende schuift met 22 punten op naar een voorlopige elfde plaats.