© rdb

Italiaans gerechtshof maakt geen misbaar over masturberen in het openbaar

De rechters van de hoogste rechtbank in Italië beslisten in een zaak van een man die veroordeeld was wegens masturberen voor het (verbouwereerde) oog van zijn studenten, dat de 69-jarige man de wet niet heeft overtreden omdat “auto-erotische handelingen” in het openbaar binnen de wet blijven.

De rechter stoorde zich er evenmin aan dat de (althans Bijbelse) zondaar zijn daad van zelfbevrediging uitvoerde met het expliciete doel om gezien te worden. Pietro L. was veroordeeld tot drie maanden cel en een boete van 3.420 euro omdat hij op de campus van de universiteit van Catania zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald en het ding duchtig begon te bespelen.

Het vonnis heeft zo zijn gevolgen: de rechtbank schrapt aldus het “misdadige” element in het beoordelen van obsceniteiten in het openbaar. De rechters baseerden zich onder andere op een wet die vorig jaar door het Italiaanse parlement werd goedgekeurd en die mensen toelaat om rond te lummelen in door meisjes gefrequenteerde plaatsen met het oogmerk publiekelijk een Pisatorentje te bouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer