Eerst bejubeld, maar nu volgt kritiek op verlovingsfoto's van prins Harry en Meghan Markle

Donderdag gaf het Britse koningshuis twee nieuwe foto’s vrij van tortelduifjes prins Harry en Meghan Markle. De reacties waren lovend, maar amper een dag erna kregen de beelden veel kritiek. De intieme zwart-wit foto zou te veel op een beeld uit een modecampagne lijken.

vwh

Veel mensen vinden de foto’s van het koppel te gelikt. Volgens hen is het duidelijk dat Meghan, ex-actrice, een rolletje speelt. Het resultaat wordt vergeleken met een advertentie voor een luxueus modemerk zoals Ralph Lauren, Burberry of Calvin Klein. De fotograaf van dienst, Alexi Lubomirski, is dan ook de voormalige assistent van de wereldberoemde modefotograaf Mario Testino.

Koninklijke soap

“Ze maken een soap van de monarchie. Daar raken mensen snel op uitgekeken”, aldus de Britse journaliste Sarah Vine in The Daily Mail. De vrouw heeft ook kritiek op de erg blote jurk van ontwerpers Ralph & Russo die Meghan droeg. De creatie kostte naar verluidt - ga even zitten - 63.000 euro. “Dit is meer geschikt voor de Kardashians dan van een aanstaand lid van de koninklijke familie”, klonk het.

Derde foto

Dat prins Harry en zijn aanstaande breken met tradities is duidelijk. Eerder hielden ze elkaars hand vast in het openbaar, de verlovingsfoto’s zijn net iets intiemer dan gewoonlijk en er zijn geen twee maar drie officiële beelden in omloop. De reden? Prins Harry en Meghan Markle trakteren de mensen omdat ze zo warm reageerden op het nieuws dat ze gaan trouwen. Op het nieuwe zwart-witbeeld wandelen de twee arm in arm langs het water. “Bedankt voor de mooie commentaren op de trouwplannen. Het koppel is zo dankbaar dat ze als bedankje besloten om een derde foto te delen die gemaakt werd tijdens de fotoshoot”, staat er bij het kiekje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer