© rr

Frank ‘De Tank’ mag gevangenis verlaten met enkelband

Frank ‘De Tank’ V., die beschouwd wordt als een sleutelfiguur in het Antwerpse drugsmilieu, mag volgende week de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer beslist.

SaRe, vdaa

John Maes, advocaat van V., zegt aan onze redactie dat zijn cliënt in de loop van volgende week vrijkomt.

© rr

Frank V. is de hoofdverdachte in een groot onderzoek naar cocaïnesmokkel. Het Antwerpse gerecht verdenkt ‘De Tank’ en zijn medeverdachten ervan minstens 2.000 kilogram cocaïne te hebben ingevoerd via de haven. Hij lijkt ook verwikkeld te zijn in de gewelddadige bendeoorlog die al enkele maanden in het cocaïnewereldje woedt. Zijn woning in Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) werd eind februari nog beschoten met zware wapens. De rechtszaak tegen drie verdachten van betrokkenheid bij die schietpartij werd vorige maand ingeleid.

Afgelopen donderdag waren er nog enkele incidenten die mogelijk gelinkt zijn aan het Antwerpse drugsmilieu. In Kalmthout, Brasschaat en Heist-op-den-Berg werden twee wagens en een wafelkraam in brand geschoten en een gevel beschoten. Doelwit Thierry C. zou de man zijn geweest die Frank ‘De Tank’ V. in de haven introduceerde.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER