EPA
Volledig scherm
© EPA

Regering-Trump overweegt fooilelijke beslissing voor horeca

De regering van VS-president Donald Trump overweegt, zo meent de krant New York Times zaterdag te weten, een nieuwe regeling in te voeren voor fooien en drinkgeld in restaurants en andere horeca-instellingen. Het ministerie van Werk zou onlangs met het idee op de proppen zijn gekomen dat het water voortaan volledig naar de zee moet stromen: de werkgever moet de gehele controle krijgen over de fooien en het drinkgeld dat hun werknemers ontvangen.

18 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Grappig dat er zoveel mensen zijn die niet doorhebben dat dit het zoveelste fake news is van de Democrats. Met de belastinghervorming van Trump gaat iedereen in Amerika minder belastingen betalen. Dat gaat een weerslag hebben op het stemgedrag, en dus voert de NYT een paar "anonieme bronnen op" die beweren dat de horeca zwaarder gaat belast worden. Als de NYT morgen schrijft dat Trump het gebruik van zonlicht gaat belasten, dan zal zelfs dat hier geloofd worden.
  • Lisette Theunis

    6 jaar geleden
    De service zal dan ook wel iets minder worden. De klant beslist uiteindelijk wat hij laat liggen.
  • Jens van den Broeck

    6 jaar geleden
    Die demonisering van rechts is niet normaal. Rechts doet 'misschien' dit, rechts drinkt cola bij iemand, rechts klust bij na 5u als zelfstandige... Maar letterlijk niets, ook niets wijst op gefoefel of gepruts. Men giet het enkel in een misvormde pan met een links laagje leugens erover.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Trump zaait onmin tussen de mensen. Iets anders heeft die niet geleerd. Hij denkt dat hij dan wint. Nog geen zeven euro per uur verdienen, dat is volgens Trump een looser en die moet eens een lesje geleerd krijgen. Kunnen we spreken van een moderne vorm van slavernij en sociale segregatie ? Mensen met twee en zelfs drie jobs ? Kinderen die thuis veel alleen zitten ? Wat een triestig leven voor velen daar in de VS. Is er ooit iemand dood gegaan na het geven van een fooi ?
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    In USA is de fooi een deel van het loon. In Europa is de fooi boven op het loon. Het afschaffen ervan, of geven aan de uitbater, is gewoon een loonsvermindering van minstens 10%. Het is niet zeker, zelfs te betwijfelen dat het geld integraal naar het personeel gaat, en dan krijgt diegene die tegen zijn goesting werkt evenveel als de vriendelijke hulpvaardige bediening.