Verkeersagressie in Gent: man spreekt wegpiraat aan, maar die gaat door het lint

© Google Maps

Een 58-jarige man moest vrijdag naar het ziekenhuis gebracht worden, nadat hij op straat in Gent slachtoffer werd van verkeersagressie. De 30-jarige dader werd gedagvaard in snelrecht, en zal volgende maand al terechtstaan.

jvh

Het incident gebeurde vrijdagmiddag rond 12u30 raakte aan het Lieven Plumionplein in Gent. De 58-jarige man zou de 30-jarige aangesproken hebben op zijn rijgedrag en de zeer luide muziek die uit zijn wagen kwam, toen hij door de doodlopende straat reed. Volgens bewoners van de straat zou die chauffeur er al een tijdje voor overlast zorgen met zijn VW Golf, en met zijn rijgedrag spelende kinderen in gevaar brengen. De 58-jarige andersvalide man zou met handgebaren de chauffeur aangemaand hebben om kalmer te rijden.

Daarop kreeg het slachtoffer onmiddellijk slagen te incasseren, waardoor hij ten val kwam. Volgens getuigen bleef dader ook op hem intrappen, zelfs nadat hij op de grond lag. Hij hield er een gebroken pols en verwondingen in het gezicht aan over. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De 30-jarige chauffeur werd zaterdagmiddag om 13.30 uur weer naar huis gestuurd. Hij verklaarde dat hij eerst werd aangereden door de 58-jarige man, en zich daarop verdedigde. Verschillende bewoners uit de straat die getuige waren, spraken dat tijdens het politieonderzoek tegen.

De man zal zich al op 25 januari moeten verantwoorden voor de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen