Rv
Volledig scherm
© Rv

Charlotte vertelt openlijk over wreed partnergeweld: "Ik werd geslagen met hamer en moest foto's van overleden pleegmoeder opeten"

Partnergeweld"Ofwel dronk ik bleekmiddel, ofwel trok ik een zak over mijn hoofd. Die twee keuzes kreeg ik van hem. Ik heb daadwerkelijk nagedacht wat het beste zou zijn, want op dat moment wilde ik gewoon dood." Het zijn de woorden van Charlotte Rooks, een 34-jarige vrouw uit Cardiff die maandenlang het slachtoffer geworden is van wreed partnergeweld. Ze werd niet alleen verschillende keren geslagen met een hamer, ze moest ook rechtstaand slapen én foto's van haar overleden pleegmoeder opeten. Craig Thomas werd in 2013 veroordeeld tot tien jaar cel, de rechter sprak toen van "een van de ergste zaken die hij ooit gezien had". Nu doet de vrouw voor het eerst haar verhaal, kwestie van lotgenoten een hart onder de riem te steken.

17 reacties

  • Gerda Defreyne

    6 jaar geleden
    partner geweld zowel tegenover man of vrouw kan en mag niet getolereerd worden, dit is echt niet normaal, waarom die vraag stel ik mij altijd, als het gebeurd onmiddellijk aangifte doen en schaamte opzij zetten op die manier kan je jezelf helpen
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    zielig dat er mensen zijn die dit niet geloven..hopelijk overkomt u dit nooit
  • Daniella Van Coninckxloey

    6 jaar geleden
    Ook met woorden en vernederingen, kan men iemand, de grond inboren ... Latere stalkingen met leugens, t.o alle vrienden & kenissen en famillie zodanig, dat niemand nog gelooft .. Je financieel kraken in verschillende fasen ...Je leven heropbouwen in eenzaamheid, zonder hulp ...Zelfs officiele instanties, trappen in de verhalen ...
  • Mario van Hecke

    6 jaar geleden
    Heel geloofwaardig,als we dat niet geloven maakt ze ons wel iets anders wys
  • Andy piat

    6 jaar geleden
    ziet er niet iemand uit die zich zou laten doen dunkt me en dat moet een vrouw ook niet,en btw ook omgekeerd niet want vrouwen doen het op een andere manier,geweld en dergelijke keur ik af maar dit verhaal als je die vrouw ziet doet me nadenken.