© Patrick De Roo

Jambon en De Wever trakteren Antwerpse agenten op kerststronken en Antwerpse Wantjes

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever hebben zondagochtend een bezoek gebracht aan de Lokale Politie Antwerpen. Jambon bracht kerststronken mee naar de kerstmarkt, De Wever trakteerde op Antwerpse Wantjes. Ze bedankten zo de agenten en medewerkers van de Antwerpse politie.

JaTi, Belga

Jambon benadrukte het feit dat Antwerpen één korps heeft, dat daardoor volgens hem slagkrachtig is.

Iets na 10.30 uur woonden beide N-VA-politici een ochtendlijke briefing bij van de agenten die op en rond de kerstmarkt in het historisch stadscentrum zullen patrouilleren. Jambon trakteerde de aanwezige leden op kerststronk.

“Dit jaar ga ik in Antwerpen langs, een van de topkorpsen van het land. Het toont iedere dag aan dat een eengemaakte politie, met één burgemeester, met een groot korps in een grote stad, toch slagkrachtige en efficiënte politie is”, klonk het. 2017 noemde hij een “iets normaler jaar” na een “verschrikkelijk 2016”. Hij zag een goede samenwerking tussen beleid en politie in het algemeen en gaf aan dat aan te willen behouden.

© Patrick De Roo

De Wever had een doos Antwerpse Wantjes bij, een variant van de ‘handjes’-koekjes. “Ik bedank de politie op dagen dat andere mensen bij hun familie kunnen zitten”, klonk het.

Op vooruitgegaan

“Bedankt”, klonk het ook tegenover zijn partijgenoot, “voor de steun die we hebben gehad de afgelopen jaren, de inzet van defensie om het korps te versterken en de manier waarop je altijd op onze vragen inspeelt”, aldus de burgemeester. “Ons korps is er de afgelopen jaren op vooruitgegaan, qua materiaal en organisatie.”

De Wever zei te hopen op blijvende steun en financiële middelen, omdat de stad nog heel wat plannen heeft.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© Lokale Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER