Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Koning Filip roept in kerstboodschap op tot meer verwondering: "Het antigif voor 'steriel cynisme'"

Koning Filip houdt zich in zijn kerstboodschap ver weg van politiek en andere heikele onderwerpen. Hij pleit voor meer “verwondering” in ons leven. “We moeten de zaken anders durven te bekijken. Met een blik, die meer ziet dan wat er ontbreekt, dan wat er niet is. Met verwondering.”

201 reacties

  • peter maas

    6 jaar geleden
    Ach sire,uw eigen onderdanen kunnen bijna hun eigen basisbehoeften niet meer betalen!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Een man met toekomst visie.
  • erik jagers

    6 jaar geleden
    Le Roi, mag van mij part zijn biezen pakken. Een totaal ondemocratische instelling die lang niet meer van deze tijd is. Bovendien ben ik de mening toegedaan dat ze beter laat dan nooit moeten teruggeven al datgene wat ze ons ontstolen hebben. Ik onthou maar één ding uit zijn toespraak en dat is dat hij meer dan ooit 'zijn' volk aan het vervangen is. Hij zet voluit in op 'les nouveaux belges'. Laat dat duidelijk zijn voor iedere Vlaming.
  • Herman Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Zou deze meneer “koning” het aandurven volledig incognito met zijn vrouwtje door Molenbeek te lopen, ook na zonsondergang? Het zou hem zeker verwonderen hoe zij heelhuids terug in zijn ivoren toren gekomen is. Ik ben er zeker van dat hij aan het “capituleren” is met de vijand en zijn achterlijke godsdienst, het zit hen blijkbaar in de familie.
  • huib matthijssen

    6 jaar geleden
    Mooi gesproken majesteit.